Приручници

Водич за учење – Како да са  мање времена и труда постижете боље резултате.

Тестови за 4. разред 2012. – Oвде можете преузети тестове из Српског језика, Математике и Природе и друштва за четврти разред основне школе.

Upravljanje razredom – Priručnik je vrlo konkretan i sažet izvor ideja, on će vam donijeti novu energiju i motivaciju za ono što radite najbolje – nesebično prenosite svoje znanje i vještine iz generacije u generaciju. Maja Mandekić British Council

Педагошке ситуације са решањима – Списак педагошких ситуација за испит за лиценцу са решењима.

Зборник радова о игри – Центар за научна истраживања САНУ и Универзитет у Нишу су 2011. године објавили зборник радова који обрађују феномен игре из различитих углова. По речима уређивача, Др Драгана Жунића, радови у овом зборнику тему игре разматрају „из филозофско-онтолошке, антрополошке, етнолошке, етно-кореолошке, археолошке, лингвистичке, културолошке, естетичке, етичке, историјско-уметничке, информатичке перспективе“.

 Активно учење  – Приручник је намењен обуци наставника и других који раде у образовању, али је и радни инструмент за промену начина рада у нашим школама,…

Збирка задатака Српски језик и Математика III разред – Ова збирка садржи задатке из Српског језика и Математике које су написали сарадници Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања по узору на задатке из тестова који су коришћени у Националном тестирању ученика трећег разреда.

Српски језик IV Национално тестирање

Математика IV Национално тестирање

Природа и друштво IV Национално тестирање

Национално тестирање IV разред Анализа – Приручник је настао са циљем да се резултати Националног тестирања ученика четвртог разреда, приближе наставницима у Србији.

Водич за унапређивање инклузивне образовне праксе – Фонд за отворено друштво

Приручник за рад са децом са сметњама у развоју – Новосадски хуманитарми центар

Шта је данас било у школи – Приручник је настао у оквиру програма „Школа без насиља – ка сигурном и подстицајном окружењу за децу“ који се  реализуеје у основним школама у Србији.

Ученик под стресом – У раду су приказани психосоцијални и развојни аспекти стреса, односно узроци, последице и стратегије превладавања стресних догађаја у процесу васпитања и образовања деце и адолесцената.

16 коментара

16 thoughts on “Приручници

 1. Свака част за разноврсност података на овом блогу, а посебно за овај зборник правилника. Сада знам где тражити када затреба:-)

 2. Повратни пинг: За мање од девет месеци – 100000 хиљада посета « Испеци па реци деци

 3. Повратни пинг: За мање од девет месеци – 100000 посета « Испеци па реци деци

 4. Divni ste, divni! Veoma sam zahvalna bogu sto postojite! Оvih dana tragam za najprigodnijom ili sl. tabelom koja ce mi omoguciti pracenje napredovanja ucenika prvog razreda, a koja je u skladu sa zakonom o ocenjivanju…da li posedujete nesto slicno? oprostite za lat. u buduce pazim!

 5. Hvala Dragana,
  Sasvim sam zatečena Vašim rečima.
  Što se tiče ocenjivanja učenika najbolje da pogledate kako to rade koleginice iz Smedereva koje su autori seminara o instrumentima za praćenje napredovanja učenika http://ocenjivanje.wordpress.com/instrumenti-za-pracenje-napredovanja-ucenika/ .
  Što se tiče pisma, koristim ćirilicu i latinicu ravnopravno ali je moj blog podešen na ćirilicu pa se trudim da deluje što usklađenije. Veliki pozdrav.

 6. Dragan

  Oduševljen sam ovim blogom. Pozdrav od Dragana učitelja.

 7. Koleginice,nisam ni sumnjala u vasu profesionalnost i kreativnost jer nekada sam i ja bila deo ekipe.
  Za pohvalu…Pozdrav,Lidija M.

 8. Milja Zec

  Поштована колегинице, пратим Ваш блог већ дуже време. Изванредни сте. Свака част. Веома често га посећујем и, морам признати, примењујем. Надам се да не чиним грех. Сјајно сте то осмислили. Хвала Вам на томе. Наставите и даље.

  • Драга колегинице, слободно користите материјале. Годинама сам користила у раду материјале који су други постављали, а онда сам помислила да поставим ресурсе које користим као и наставне листиће које сам урадила. Смета ми једино када колеге објављују моје наставне листиће као своје, због тога сам материјале прошлог месеца заштитила лиценцом.
   Хвала Вам, Миљо, на лепим речима и срећан рад!

 9. milanacd@live.com

  Велика ми је помоћ била у настави прилози са Вашег сајта.Благодарим. Користила бих и наредне године ако будем у здрављу да радим. Записничар сам у тиму за инклузију наше школе. Треба да напишем извештај а не сналазим се. Значило би ми да видим форму извештаја који се пише у другим школама.Унапред – велико хвала.

 10. Од скора посјећујем Ваш блог на ком проналазим мноштво корисних листова за вјежбу за мог школарца. Пуно Вам хвала што дијелите ово са нама.
  Мама Лола

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Блог на WordPress.com.

%d bloggers like this: