О аутору

Зовем се Ђурђица Стојковић, учитељица сам у Основној школи у Баноштору.

Волим да користим нове идеје и  видим да деца уживају у њима.

Рад  је усмерен и на широк  круг људи којима је у циљу да боље разумеју децу и помогну им у годинама одрастања и сазревања.

Уређујем блог за учитеље и ученике  Испеци па реци деци,  сајт часописа школе Школско звоно и блог Туристичког удружења (волонтерски) Дунавски сокак из Баноштора.

djurdjicas7@gmail.com

85 коментара

85 thoughts on “О аутору

  1. Draga Djurdjice, hvala Vam za podrsku. Ovo je moj prvi e-seminar i prvi blog.
    Ujedno pohvaljujem i Vase clanke. Svideli su mi se.
    Pozdrav,
    Adrijana Joksimovic

    • Ви имате јако добре идеје за блог…за сваку похвалу. Велики поздрав!

      • Добар дан. Можда сте се запитали зашто не одговарам, али уз мноштво обавеза и моје сналажење у овим новим водама, тек сам сад прочитала Вашу поруку. Хвала Вам још једном за подршку.
        Пронашла сам Вас на листи учесника и баш ми је драго због тога. Хтела сам да Вас питам како сте нашли мој блог. Ја нешто не успевам да завирим у туђе, а волела бих да видим како други раде. Шта треба да урадим?
        Хвала Вам унапред?
        Реците ми, у којој школи радите?

      • Драга Адријана,
        Један од начина је да одете у МЕТА -управљање блогом отвориће вам се контролна табла.
        При дну контролне табле са леве сртане имате наслов Шта је вруће, ако уђете на картицу Latest отвориће вам се листа најновијих чланака који су постављени.
        Тако сви имамо увид у различите блогове.
        Надам се да сам мало помогла.
        Велики поздрав 🙂

  2. Draga Djurdjice, hvala na podrsci. vi ste bas lepo uredili svoj blog. Moram da preuymem ovaj Vas Internet boton. Pozdrav

  3. szilic

    Draga Đurđica,
    Hvala Vam na podršci.Nadam se da ću uspeti da savladam i ovaj seminar.Trenutno se pripremamo za takmičenje Misliša pa ne stižem da kvalitetno proučavam sadržaj seminara, ali nadam se da ću stići.Iskreno,srećno !(Slavka)

    • Знам добро тај осећај и ми у четвртак имамо Кенгур, и до четвртка морамо предати рад за Креативну школу. Пуно среће са клинцима на Мислиши. Поздрав 🙂

  4. szilic

    Hvala,
    I Vama želim mnogo sreće na takmičenjima .Nadam se da ćemo imati i uspeha!
    Pozdrav,Slavka!

  5. Hvala na podrsci,pre svega. Mnogo znaci,jer je i meni ovo prvi blog. Svaka cast na vasoj ideji. Vrlo originalan i koristan blog ! Nadam se da cemo uspesno saradjivati i razmenjivati iskustva i materijale.
    Veliki pozdrav

  6. Draga Djurdjice,
    Hvala za divan komentar i reci podrske na mom blogu. Ja sam bez teksta kako izgleda Vas, a i to je valjda neki komentar.
    Zao mi je sto Vas blog nema fb stranicu kako bi brze i jednostavnije saznala za nove postove.
    Zelim Vam mnogo uspeha u daljem blogovanju.

  7. Đurđica je ovo uradila profesionalno, bravo

  8. Sjajan blog, profesionalan, sadržajan, veselog dizajna, pregledan!

  9. Draga koleginice,
    Čestitam vam na bogatim i korisnim člancima.
    Srdača pozdrav. 🙂

  10. Veliko Vam hvala za prvi lajk na mom svezem blogu, starosti 5 celih dana.
    Vi ste svakako uradili odlican „domaci“ kada su kreativnost i blogovanje sa svrhom u pitanju i na tome Vam od srca cestitam.

    • Поштована Јулијана, приметићете колико има креативних идеја, паметних људи и одличних савета на блоговима. То Вам је истовремено и прилика да све што је Вама интересантно поделите са другима.
      Ценим да ћете са вашим оригиналним стилом писања пленити у овом виртуелном свету. Добро дошли!

  11. Divan blog! Samo napred!

  12. Zoran Dordevic

    Prosledio sam link ka Vasem blogu „Ispeci pa reci“, koleginici koja radi sa nasim manjinama u inostranstvu. Siguran sam da ce joj mnogo koristiti.
    Pozdrav
    Zoran

  13. Hvala Vam, Zorane 🙂
    Osećam se počastvovano.

  14. Свака част учитељице! С поштовањем. 🙂

  15. Divan je blog zaista… Do sada nisam naisla na slicne pogotovo od strane jednog prosvetnog radnika… Sve pohvale… 🙂

  16. Koleginice, hvala za ,,like“. Vaš blog je zaista divan!Pozdrav:-)

    • Драга колегинице, Ваши постови су и више од лајка они су за сваку ПОХВАЛУ. Мислим да ћу често навраћати до вашег блога како бих упознала нове идеје. Само напред и срдачан поздрав 🙂

  17. Очарана сам Вашим блогом. Волела бих да и свој осмислиим боље. Учитељица сам и волела бих да осим мојих прича поставим и едукативне садржаје за ученике. Још увек истражујем могућности како не бих пренаглила 🙂

    Драго ми је да Вам се допада моја прича. 🙂

  18. Zdenka Rajkovic

    Bravo na sajtu, Đurđice! Izuzetno mi je zadovoljstvo što Društvo učitelja Novog Sada ima takvog člana. Veliki pozdrav od Zdenke Rajković

  19. Koleginice Đurđice, ovo je zaista izuzetan blog. Vidi se iz priloženog materijala koliki ste zaljubljenik u naš lepi posao, koliko ste stručni, radni i inovativni. Predivno je što ste ovo sve podelili sa kolegama. Hvala Vam

    • Ко ми каже! Па мени је част да ми један такав заљубљеник и стваралац у нашем образовно – васпитном универзуму искаже захвалност.
      Шалу на страну – Управо Вашим речима би свако могао да опише Вас и Ваш рад.
      Хвала и велики поздрав из Срема 🙂

  20. Lucija Tasic

    …Iz mog Srema. Srce mi je ostalo u njemu.Hvala Vama na lepim recima. Zelim Vam srecan pocetak nove skolske godine, puno kreativnosti i novih ideja. Poljubac od Sremice iz Valjeva

  21. Poštovana, danas smo na našem sajtu objavili vest:

    WordPress sajt Ispeci pa reci deci

    http://vesti.kombib.rs/WordPress-sajt-ispeci-pa-reci-deci.html

    Kompjuter biblioteka, Beograd

  22. Поштовани пријатељи,
    Мој вордпрес је Ваш коментар препознао као спам, па га нисам одмах видела. Посетила сам Ваш сајт и била пријатно изненађена обиљем књига.
    Још је веће изненађење што је мој блог нешто попут рекламе за вордпрес. Мада, ја уређујем савим обичан учитељски блог. Хвала и желим Вам пуно среће у раду.

  23. Lepa i korisna inicijativa. Svaka čast.

  24. Poštovana Djurdjice ,najpre hvala na svim posetama ,divni ste .Blog Vam je fantastičan ,jako lep i nadasve edukativan.Kad svratim kod Vas ,osećam se kao u ,ajde ne prvom ali četvrtom razredu,jako brzo oživim uspomene.A koliko je bitna učiteljca u životu svakog deteta to ne treba komentarisati .A kad tek imate ovako kreativnu i vrednu učiteljicu kao što ste vI ,komentar je svaki suvišan.Želim VAm svaku sreću !

    p.s. Ja sam skoro poželela i sebi želju ispunila … i posle 30 godina našla broj telefona i pozvala svoju učiteljicu da je čujem glas i pitam kako je ,jer sam čula da je ostala sama,bez supruga ! Njoj je sada 77 godina ! E, to se zove sreća …i za mene a i za nju !Mnogo sreće u malo vremena !

    • Поштована Драгице, хвала на лепим речима Ваш блог је увек препун креативних идеја.
      Сасвим сте ме разнежили причом о Вашој учитељици. могу само да замислим колико се обрадовала… jер сви сте у једном периоду живота били и њена деца… Диван гест!

  25. Драга Ђурђице, имам питање за вас- како вам је успело да све што се налази на странама горе, буде и са десне стране у категоријама идентично. Ваш блог ми је инспирација и заиста бих желела да направим нешто добро, али сам на почетку, истражујем и сналазим се тако/тако. Ако би желели то да поделите са мном била бих вам захвална, а имала бих можда још неко питање. Семинар сам завршила.
    Поздрав. Колегиница Наташа

    • Драга Наташа,
      У питању је само избор вордпрес теме. Ова тема има на тај начин постављене стране. Истражујте док не дођете до оног што сте желели. Ово је тема Adventure Journal, има још неколико заиста маштивитих тема. Изузетна је тема iTheme2 од Themify њу сам поставила на блогу туристичког удружења мог Баноштора, погледајте на http://dunavskisokak.wordpress.com/ Предност ове теме је што најинтересантније чланке можете поставити изнад и стално су видљиви. Ја сам променила двадесетак тема док нисам дошла до жељених (испаде сад, да сам лакше нашла мужа него одговарајућу тему 🙂 ).
      И наравно, ако треба одговор на још неко питање, знате где сам.
      Велики поздрав и пуно среће у раду. 🙂

  26. Дивно је да постоје ентузијасти попут Вас! Свој блог сам започела најбољим што имам, а то је роман за децу и луткарска представа. Надам се да ћу бити истрајна у уређивању блога. Данас нам много значе блогови попут Ваших, јер су бројни захтеви министарства, а ово је диван начин да размењујемо искуства и идеје. Мој блог http://tatjanakovacev.wordpress.com/ Поздрав!

  27. Хвала на подршци! У оквиру новог правилника о стручном усавршавању и бодовању, пружа се могућност да учитељи, који присуствују презентацији књиге, добију бодове. Морам да проверим детаље после празника, како бих благовремено информисала и понудила презентацију заинтересованим школама. До сада сам представила књигу деци и учитељима (два различита приступа – за децу радионица, а учитељима презентација) у Каравукову и Краљеву. Задовољна сам утисцима, а након компарације две презентације из две различите средине, дошла сам до врло корисних информација које ће ми послужити у даљем раду.

  28. све похвале за ваш блог, посећујем га већ неко време и веома ми се допада па сам и ја одлучила да покушам, – на самом почетку сам па ме занима ваше мишљење – велики поздрав

  29. nlcph

    Драга Ђурђице, хвала Вам на подршци, једноставно нисам имала времена да реагујем на коментар који сте оставили на мојој страници! Мислим све најлепше о овом блогу, такође желим све најлепше. С времена на време свратим на ваш сајт или блог ( у потрази за идејама), такође поседујем смисао за педагошки рад (педагошки асистент, почињем да сазревам), тако да имамо сличан циљ. Велики поздрав и хвала пуно – здравља!

  30. Angela

    okk[‘

  31. Angela

    Slabo se snalazim pa šaljem poruke koje nisu završene,izvini.. Veliki pozdrav!
    .

  32. Ljiljana

    Драга колегинице Ђурђице, неко време пратим Ваш блог и веома ми се допао. Свака част на ентузијазму! Многе Ваше идеје, пезентацује, писмене вежбе сам искористила на својим часовима. Хвала Вам на томе! Можда ме је баш то подстакло да кренем са својим блогом “Дете је човек у оделу детета“. Знам да још много морам да учим, али први корак је учињен, идемо даље. Како ја то волим да кажем, “хватам полако прикључак“. Срдачан поздрав и све најбоље!

    • Погледала сам Ваш блог http://ljilja969.blogspot.com/ и једино могу да кажем да је извор лепих идеја и доста радних материјала. Препоручујем свима да посете блог „Дете је човек у оделу детета“. Велики поздрав и пуно среће у раду!

      • Ljiljana

        Хвала, колегинице, на лепим речима и препорукама! Много тога ми још недостаје, али потрудићу се да оправдам ове похвале. Вама све најбоље у даљем раду и слободно ми напишите и неки предлог, сугестију, критику… , јер Ви са својим искуством у овоме сигурно можете уочити нешто што мени промиче. То ће ми сигурно помоћи у даљем раду. Поздрав!

  33. zelim promeniti avatar kako se to radi

  34. Поштована колегинице,
    Диван Вам је блог. Одушевљена сам идејама и прилозима које сте „окачили“ и омогућили свима нама да их видимо. Хвала Вам на томе.
    И сама сам однедавно покушала да „направим“ блог, али још је далеко од онога што сте Ви успели. Учитељица сам и свака нова идеја ми је драгоцена, а Ваш блог то управо јесте.
    Велики поздрав од Миље.

    • Хвала колегинице!
      Погледала сам Ваш блог и могу да кажем да делује врло оригинално. Желим Вам пуно среће у раду и сигурна сам да ћу често посећивати Миљин свет…

  35. dragana

    Хвала за велико срце и пуууунооо дивних, изузетних идеја којима сте ми помогли у раду ове године! Неизмерно хвала!

  36. Ksenija

    Svaka cast! Vidi se da ste ulozili mnogo truda i vremena!

  37. dragana

    Драга Ђурђице,
    САДА кад видех да вам је на блогу предавање проф. Др Зорана Миливојевића, потпуно сам опчињена вашом величином и том способношћу учитељице коју поседујете… Шта би било и од мене, бар мрвица свег, да ме је учила таква учитељица, дивим се вашем раду!
    Но, да није неког проблема, ко зна да ли бих стигла баш вечерас до ДР ЗОРАНА!?
    Молим Вас да ме упутите шта да радим!
    Учитељица сам другог разреда и моји ђаци су доста успешни, жељни знања и резултата, ја са њима веома задовољна, но родитељи баш и нису, стално им нешто смета, те што није најавила контролни-а ја јесам уредно и по закону, или како ово одузимају-а ја пратим програм…и у свескама деце уредно све записано… а ја не бих тако, желим мир и сарадњу, коју сам имала све ове године- 14 их је у раду са децом.. Како да организујем родитељски састанак, на коју тему

    • Поштована колегинице, сви смо у истој ситуацији.
      Понекад дођем кући забринута јер моје „велике“ идеје и планови прођу незапажено од стране деце а понекад се у тренутку деси „клик“ и све су разумели.

      Став родитеља је одраз стања које се свакодневно пласира по медијима, јер се ових дана стално понавља прича како имамо много вуковаца чије знање није у складу са оценом. Нисам баш убеђена да је све тако али не располажем подацима којима бих то могла оспорити.
      Даље, важно је објаснити родитељима да нема две стране – са једне стране родитељ а са друге учитељ, битно је јасно и јавно рећи да смо на истој страни, дететовој.
      То не значи да детету треба повлађивати, они веома брзо напредују у четири године док су са нама, просто упијају оно што им поружамо и њихов напредак у том периоду је јако велик.
      Видите сигурно када добијете прваке после четвртог разреда. После националних паркова, ари, хектара, атрибута, Милутина Миланковића … добијемо малишане којима је све ново: читање, писање и све операције… па и трајање часа првацима је предуго. Нема ништа преко ноћи, већ дан за даном идемо напред да стекну основу која ће их водити кроз даље школовање… и живот. Неко на том путу покупи више а неко мање, па нису сви људи исти.
      Свако ко ради овај посао зна да није лак, већ захтеван и усуђујем се рећи велики посао.

      И да, препоручујем текст http://www.roditelji.me/blog/2013/10/07/sta-ucitelji-zele-da-roditelji-znaju/

  38. Volela bih da moje dete bude vaš đak,iako ne znam gde je Banoštor! Svaka Vam čast!

  39. torbicam

    Драга колегинице, блог Вам је одличан, а пронашла сам га у примерима добре праксе. Имам дете у четвртом разреду па ми супер дођу Ваши задаци из математике као припрема пред контролни 🙂

  40. Dragana Bolmanac

    ПОЗДРАВ МОЈОЈ ДРАГОЈ ТЕТИ, ЉУБИМ ТЕ ДРАГА МОЈА :*

  41. BLOG JE FANTASTIČAN

  42. milanacd@live.com

    Поздрав и свако добро Ђурђици.
    Корисник сам услуга са Вашег сајта и веома сам Вам захвална на томе.
    Видела сам пре неки чланак за девојчице како се игра ластиш – игра коју смо
    ми као деца играли. Покушала бих да понудим девојчицама да играју
    али сам заборавила правила и покрете код одређених бројева. Нисам пронашла
    то на сајту,па ако имате негде забелено или неко зна правила била бих веома захвална.
    Милана Драгичевић

    • Поштована Милана,
      Драго ми је што Вам се допада блог и што можете искористити понешто.
      Моји ученици играју ластиш врло једноставно. Прво опкораче једну страну гуме па прескоче на другу, при сваком скоку изговарају дане у недељи „понедељак, уторак“,… када дођу до „петка“ са обе ноге ускоче између гума, затим са обе ноге искоче ван ластиша и кажу „субота“ и на крају скоче на обе гуме и кажу „недеља“. Ово су научили док смо радили дане у недељи и врло је лако док играју на висини чланака, листова и колена, знатно је теже одиграти бутине и струк. Ми смо у детињстству играли много компликованије. Нашла сам један руски видео запис који је можда најприближнији https://www.youtube.com/watch?v=dZm-vlhj7oo
      Поздрав, Милана и свако добро.
      Ђурђица Стојковић

  43. Suzana Dimitrijević

    Поштована колегинице,Ваш блог је један од првих које сам почела да „посећујем“ пре три године .Тренутно водим четврти разред и имам осећај да сам заједно са Вама „извела“ ову генерацију користећи наставни материјал и идеје са Вашег блога.Желим да Вам се похвалим да сам и ја направила свој беби блог!Срдачан поздрав,Сузана Димитријевић
    http://suzanadimitrijevic.wixsite.com/ucetiljicasuza

  44. Duško

    Поштована!

    Ваши су радови изврсни и свака Вам част.
    Имам само једну примедбу, а то је: сви документи су у Letter формату, а то је амерички (енглески) формат..
    Наш стандардни формат папира је тип А, односно А4.

    С поштовањем.
    Душко Сарић, Дервента, Република Српска.

  45. Материјали су Вам фантастични. Морао сам да „мазнем“ једну слику из математичке бојанке. Немојте ми замерити 🙂 🙂 🙂

Постави коментар

Направите бесплатно веб-место или блог на WordPress.com..