Претвара зидове у врата – Јована Ружичић

Да ли сте чули за Јовану Ружичић?

Имам то задовољство да могу назвати пријатељима њене родитеље, изузетне људе, који су у овим суморним временима делима чинили оно за шта су се други залагали углавном  вербално.

„Зашто си се вратила?“, било је главно питање које су Јовани Ружичић постављали када се вратила у Србију после 11 година рада и школовања у Сједињеним Америчким Државама. Она нам, кроз причу о себи и другим повратницама и пројектима на којима тренутно ради користећи знање и искуство стечено из тог непроценљивог искуства, одговара на то питање.

Јована Ружичић основала је неформалну групу Repats Serbia која тренутно окупља преко 560 високообразованих повратника и повратница из целог света. Добра идеја на чијој реализацији сада ради је Центар за маме, непрофитна организација коју је основала зато што жели да живи у Србији где се труднице не отпуштају, где маме нису дискриминисане на послу, где су умрежене и оснажене да се изборе за своја права и где су свесне предности здравог и активног живота.

 

Advertisements
Categories: Актуелности | 4 коментара

Кретање чланака

4 thoughts on “Претвара зидове у врата – Јована Ружичић

  1. Kakvo divno biće!

  2. Zaista je Jovanina aktivnost za svaku pohvalu! Trebaju nam takvi ljudi, koji imaju prave ideje i nacin da ih ostvaruju.

    Pozdrav autoru ovoga teksta.

    • У праву сте. Чини ми се да нам је енергија на измаку. Предуго смо убеђивани да нешто не може и нема начина да се мења. Јована и слични људи на одбијање реагују новим и другачијим аргументима. Зато треба од њих учити. Шаљем Вам велики поздрав.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: