Прези презентација – Сат

О врстама часовника можете погледати у презентацији:

Часовник – врсте часовника

За одрасле,  који одавно умеју да  гледају  на сат, песма

Берислава Благојевића.

 САТ

Не гледати на сат, значи

Бити жив.

Не гледати на сат, значи

Бити слободан.

Не гледати на сат, значи

Имати времена

За друге, за себе, за свијет.

Не гледати на сат, значи

Бити пажљив,

Вољети и бити вољен.

Не гледати на сат, значи

Бити безвремен

И не умјети умрети.

(14.04.2010.)

Advertisements
Categories: За учитеље | 12 коментара

Кретање чланака

12 thoughts on “Прези презентација – Сат

 1. obične priče

  Koleginice, da li bi ste me naučili da radim prezentaciju(program prezi),kao Vi?
  🙂

  • Naravno. Prezi se radi direktno na internetu. Potrebno je da odete na sajt http://prezi.com/
   Idite na Sign up now. Tu vam je na prvom mestu besplatna opcija koju i sama koristim. Imate na raspolaganju 100mb prostora. Idete na START NOW.
   Otvoriće Vam se polje za registraciju. Ostavite podatke i obavezno tačnu e-mail adresu. Vaša e-mail adresa je istovremeno vaše korisničko ime. Lozinku odredite sami. Kada ste to odradili idite na Create da biste započeli svoju prezentaciju.
   Pošto je dalje potrebno objasniti više opcija vezanih za konkretan rad poslaću Vam ih putem elektronske pošte, ali u svakom slučaju je sve jednostavno a deluje vrlo efektno. Pozdrav!

   • obične priče

    Hvala puno,pozdrav.

   • Može i ovde jedno uputstvo? Hvala.

   • Može, naravno.
    Da nastavimo gde smo stali…
    Idete na New prezi. Otvoriće Vam se prozor da napišete podatke Naziv prezentacije i još ponešto (šta poželite). Kada potvrdite sa ENTER otvoriće Vam se Prezi. Ponudiće Vam za početak šablone koje možete a ne morate koristiti. Za prvu prezentaciju Vam savetujem da koristite ponuđeni šablon. Dole desno potvrdite na Preview. Idite na Start editing. U gornjem levom uglu stalno Vam stoje krugovi koje koristite u radu za umetanje(insertovanje), slova, boje, okvire putanje…

    Pisanje
    Na mnogo mesta Vam piše double –click to add teht ako kliknete dvoklik Pojaviće Vam se krug sa ručicom. Krug se lako okreće, + povećava, – smanjuje. U najširem delu kruga nalazi se mala olovka. Klikom na olovčicu pojavljuje se prozor za pisanje.

    Ubacivanje slika ili video zapisa
    U gornjem levom uglu se nalazi Insert. Izborom ove opcije otvoriće Vam se ponuda šta možete postaviti. Radi se isto tako kao sa Wordpresom, kada postavljamo sliku ili video u članak.

    Frame su Vam razni okviri kojima možete uokviriti Vaše slike, tekstove.

    Colors and fonts je ponuda boja i slova. Ovde morate povesti računa da odaberete fontove kod kojih postoje naša slova ć, đ, ž, ….

    Kada uradite više grupica teksta, slika i čega sve želite postavljate putanju Path Vaše prezentacije (krug u gornjem levom uglu) . Klikom miša idete od jedne do druge grupe.

    Za sve što radite imate krugove koje ste pomalo zaokrenuli. (kažu da ne valja puno zaokretati jer posmatračima može da bude muka).
    Kada završite idite na SHOW u donjem desnom uglu. Prezentaciju uvek možete doraditi i izmeniti, idite samo na edit i preuređujte po volji.

    SREĆAN RAD

 2. Пошто ову песму примам као поклон поставила сам је у пост. Велико хвала!

 3. Anonimno

  * Jeste dobro,odlično i dragoceno ono što je od Boga *

  * Treba znati da onaj što ovo piše,jeste u svemu manji u odnosu na vas * Delovanje na povratak ljudi u svoje zemlje koji su u evropi i svetu * Na umu imati da,vlasti vaše zemlje,vlasti u svetu i vlasti u evropi,jesu vlasti od Boga kroz narod postavljene * Ohrabrenje od strane vlasti i države da,hoće biti mnogo bolje narodu u tvojoj zemlji * Ti sve možeš * Bog jeste sa vama * U tvom srcu jesu reči isceljenja * Ti si dragocen(a) u mojim očima,veli Gospod * Otvori svoje srce * Onaj narod koji je mali,ustvari jeste veliki narod * Vi ste predivni,i ono što je u vama,dar je od Boga * Znajući koliko ste veličanstveni i predivni u očima Gospodnjim,malo po malo,sve veći broj vašeg,i naroda evrope i sveta,vas će prihvatati * Vi imate um Božiji * Ne bojte se nevolja što ponekad naidju * U svakome danu,nova je milost Gospodnja * Sa potpunom slobodom,ohrabrujte svoj narod * Vi znate kako da delujete,jer nad vama jeste ruka nevidljivog Boga * Večna je ljubav Gospodnja * Neka vas vodi ono što je ponizno,i o ovome govori Bog * U ime Gospoda Isusa Hrista,na svemu i za sve,Bogu i nebeskom Ocu slava i hvala *

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

Блог на WordPress.com.

%d bloggers like this: