Конкурс за доделу награде „e-Inclusion Awards 2012“ отворен за прваке дигиталног укључивања у Републици Србији

Европска комисија је осмислила награду e-Inclusion Awards 2012“ како би наградила примере добре праксе, односно пројекте који се баве дигиталним укључивањем и приступом технологијама, као и појединце чији је живот побољшан коришћењем технологија. Овом иницијативом трага се за примерима којим може да се покаже како дигитално укључивање може да промени живот набоље.
Уколико сте некоме помогли да се прикључи на интернет кроз пројекат, неку услугу или производ, пријавите се на ово такмичење и испричајте своју причу о томе како је квалитет живота те особе побољшан.
Европска комисија успоставила је награду како би се подигла свест, подстакло учешће и одало признање примерима добре праксе у коришћењу информационо-комуникационих технологија (ИКТ) са циљем постизања социјалне и дигиталне укључености у Европи.
Награда је први пут додељена 2008. године. У 2012. години награде се додељују појединцима, као и организацијама из јавног, пословног и цивилног сектора. Постоје две категорије учесника у овогодишњем такмичењу (и две награде у оквиру сваке категорије):
• Награда “I am Part of IT” („Дигитално сам укључен/а”) – додељује се особама које су оснажене кроз процес дигиталног укључивања. Посебна пажња поклања се (али не и искључиво) успешним причама које се тичу повећања запошљивости, стицања нових вештина и преквалификације, као и унапређеног квалитета живота и социо-економског положаја особа под ризиком од социјалне искључености и изолованости.
• Награда“Be Part of IT – Digital Inclusion Champions” („Буди дигитално укључен/а – Прваци дигиталног укључивања“) – додељује се организацијама (или појединцима изван организација) које промовишу дигитално укључивање применом и подршком релевантним пројектима. Пријаве у обе категорије треба да буду пропраћене писаним и аудиовизуелним материјалима. Рок за достављање пријава је 4. мај 2012. године. Организације/пројекти могу поднети највише две пријаве, што значи да могу пријавити различите аспекте или подпројекте. Дванаест финалиста у свакој категорији биће позвани да представе своје пројекте на Конференцији у Бриселу 21. и 22. јуна 2012. године.
На самој конференцији биће проглашени победници овог такмичења.
Пријава за награду врши се на сајту: www.e-inclusionawards.eu и http://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=en&catId=89&newsId=1213&furtherNews=yes

Advertisements
Categories: Актуелности | Поставите коментар

Кретање чланака

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: