Тајна моћ времена

Наредни видео клип је ремек-дело које на најбољи могући начин описује свет у коме тренутно живимо, и објашњава многе проблеме и конфликте међу људима данас. Након гледања овог клипа, биће вам много јасније због чега се дешавају неке ствари које се дешавају и у Србији, а и широм света. Услед убрзаног протока информација – побуне, револуције, конфликти, све мање имају узроке у различитим верама, нацијама… главна разлика међу људима данас све више постаје у перцепцији времена. И сви конфликти у основи се могу свести на конфликте између људи који су фокусирани на прошлост или садашњост и оних који су фокусирани на будућност.

Ово предавање одржао је један од највећих живих психолога, Филип Зимбардо. Можда се сећате оног чувеног експеримента са затвореницима на Стенфорду, он је идејни творац тога. У последње време, Зимбардо се бави проучавајем психологије времена јер сматра да је осећај времена све важнија тема у данашњем друштву. У питању је иначе организација Cognitive Media која узима говоре прослављених људи, и прави од њих ове нацртане инфографике у реалном времену, који су јако гледани и шеровани на YоуТubu. Ако вас ово заинтересује, имате и друге њихове клипове на каналу RSA Animate, сви су одлични (погледајте прво оне са највише прегледа).

Исток Павловић је  клип превео, испричао и измонтирао. Јако је важно да овај клип стигне до што више људи у Србији.  Дакле, шерујте га што више.

Advertisements
Categories: За учитеље | Поставите коментар

Кретање чланака

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: